Når systemerne tager over!

Som mor til to sensitive krudtugler skal jeg altid være på forkant. Jeg skal være forudseende, for jeg ved, at hvis jeg ikke har styr på situationen, så skrider tingene.

 

Hvad mener jeg så med det?

 

Lad mig give dig et eksempel:

Min Tobias på 2 år har igennem de sidste dage været meget urolig. Hans sensitivitet har været i fuld udbrud. Han har været i rigtig dårligt humør, har råbt meget højt, og har ikke rigtig haft ro på sig selv.

 

 

Da jeg stod op i morges, slog det mig.

 

 

Det er bilerne.

 

Tobias har mange, som i rigtig mange af de her små metalbiler. Alt sammen biler han har fået af sin far. Bilerne er givet til sønnen i den bedste mening, men alligevel blev det for meget.

 

Det blev for meget for Tobias, fordi han er en dreng, der bare har brug for hjælp til at begrænse sig. Det kender du måske fra dig selv, når du står hundesulten i slikafdelingen i det lokale supermarked. Sådan føles det for Tobias hele tiden.

 

Tilbage til bilerne.

 

Det, der så var sket, var, at han var begyndt at lege med flere og flere af de her biler. De biler havde højnet hans stressniveau rigtig meget. Det havde det, for det der startede som en uskyldig leg med hans far, havde nu udviklet sig til en situation, hvor han skulle farvekode alle bilerne. De skulle stå nøjagtig ved siden af hinanden, i den rigtig farve og højde osv. osv.

 

Prøv at forestil dig at være 2 år gammel, og så skal du forholde dig til alt det her. Og tænk nu, hvis bilerne ikke stod præcis, som du havde sat dem, når du stod op om morgenen.

 

 

Det gav totalt stress overload.

Men skaden var jo ikke større, end at jeg satte mig ned, og fortalte Tobias far, hvordan alle de biler påvirker Tobias. Han kunne godt se, hvad jeg sagde, men da han ikke er sensitiv, oplever han ikke tingene på samme måde. Derfor havde han jo selvfølgelig ikke tænkt på det.

 

Så nu har jeg fundet Tobias store lastbiler frem i stedet. Du ved, de her store plastic nogen, for dem har han ikke ret mange af, og det skaber ikke så meget stress og kaos i hans lille hjerne.

 

De andre metalbiler bliver fundet frem igen i et noget mindre omfang, når Tobias igen kan kapere det. Men lige nu skal der ro på.

 

Jeg ved, det tager lidt tid, men efterhånden som tiden går, bliver alt godt igen.

 

 

Mvh
Helle
Baby og Børnebehandler hos Ro & Velvære