Når det sikre valg ikke altid viser sig at være det rigtige for dit barn

For 6 år siden var jeg lige blevet mor. På det tidspunkt var min pige Frederikke omkring 6 mdr. Hun var meget motorisk urolig og ville ikke sove alene.

 

Sundhedsplejersken rådede mig til at kontakte en helt speciel kiropraktor, som havde de nødvendige uddannelser i at kunne behandle børn. Jeg skulle have tjekket Frederikke.

 

Efter undersøgelse fandt kiropraktoren låsninger i Frederikkes nakke, og hun mente, det ville kræve 3 behandlinger.

 

Jeg tænkte, det lød noget voldsomt, men jeg kendte ikke til anden behandling og bestilte derfor tid. For vi vil jo gøre alt for vores børn.

 

Da vi havde været til behandling, sagde kiropraktoren: ”Nu skal du bare se, lige om lidt så sover Frederikke, og du kan forvente, hun sover mange timer. Det er helt normalt, og vi ses i næste uge.”

 

MEN

 

Frederikke sov ikke, hun var totalt speedet op efter behandling. Hun var fuldstændig hyperaktiv. Alt bevægede sig på hende. Hendes arme kørte op og ned og fra side til side. Det samme gjorde hendes ben. Hun hyperventilerede og kunne slet ikke finde ro.

Da hun langt om længe overgav sig til søvnen, kunne jeg ikke mere denne dag, for hun lå og sov på min mave.

Den næste dag og dagen efter og dagen efter var det samme.

 

Det samme mønster kom efter de efterfølgende 6 behandlinger.

 

Til sidst havde jeg to ting, der begyndte at genere mig.

  1. Var vi ikke snart færdig med alle disse behandlinger?
  2. Kunne jeg gøre noget andet for hende?

 

Jeg var til et foredrag med en kranio sakral terapeut, som fortalte om den virkelig effektive og blide behandling, kranio sakral terapi er på et barn. Hun fortalte også om de store påvirkninger, en fødsel har på et lille barn, og især hvis man er kommet til verden enten ved kejsersnit eller en rigtig hurtig fødsel.

 

Lad mig lige nævne, at den her alternative verden lå så langt væk fra noget af det, jeg kendte til, og jeg syntes, det var totalt mærkeligt og nok også lidt noget hokus pokus. Men jeg tænkte: ok, hvis det er så blid en behandling, kan der ikke ske noget ved at prøve.

 

Frederikke fik en kranio sakral behandling, og jeg har da aldrig set et mere harmonisk barn bagefter.

 

Hun var fuldstændig rolig, og havde det dejlig afslappet efterfølgende. Det var virkelig godt for hende – og også for mig.  For jeg fik nogle små øvelser med hjem, jeg kunne lave med hende. Jeg var så imponeret.

 

MEN

 

Samtidig var jeg også lidt ked af, hvorfor jeg ikke var blevet gjort opmærksom på denne blide form for behandling noget før?

 

Efterfølgende stoppede jeg behandlingen hos kiropraktoren, for jeg tænkte alligevel, at 6 behandlinger måtte efterhånden være nok.

 

Frederikke var glad og trives, og hun havde ikke problemer med at dreje hovedet mere.

 

Det fik mig til at tænke – hvis det her er så effektivt, må det være noget, jeg skal lære.

 

Derfor har jeg uddannet mig til kranio sakral terapeut med speciale i at hjælpe de små fantastiske babyer og børn, og ikke mindst deres familie.

 

Tilbage til hyperaktiviteten.

 

Efterhånden som jeg blev klogere under uddannelsen, blev jeg pludselig klar over, hvorfor Frederikke reagerede, som hun gjorde.

 

DET gjorde hun fordi:

 

Frederikke er født med et sensitivt nervesystem. Det vil sige, at hun opfatter verden omkring hende meget dybt og har brug for hjælp til at begrænse sig.

 

Når jeg så valgte en behandlingsform som kiropraktik, sker der en såkaldt manipulation med kroppen. Det vil sige, der finder behandling sted lokalt lige præcis der, hvor spændingen sidder (i det her tilfælde med et knæk i skelettet). Det udløser stress hormoner i kroppen, som igen gjorde Frederikke meget hyperaktiv.

 

HVORIMOD

 

Kranio sakral terapi handler om at løsne bindevævet og musklerne med blid massage de steder, hvor der er spændinger. På den måde bliver der plads til skelettet igen, og den ”normale” kropsholdning kommer tilbage.  Der sker simpelthen det, at kroppen ikke løsnes mere, end den vil være med til. Samtidig er der tale om en helkropsbehandling, hvor hele kroppen tjekkes for spændinger.

 

Ville jeg have valgt anderledes, hvis jeg havde haft kendskab til begge behandlingsformer fra starten?

 

Helt sikkert!

Det havde sparet mig for mange gåture med barnevognen og frustrationer efter behandling hos kiropraktor.

 

Valget er dit!

 

Men hvis du har lyst til at læse mere om den blide og effektive behandling, som kranio sakral terapi er, kan du læse mere her:

Ja tak, det vil jeg gerne.

 

 

De bedste hilsner

Helle Basballe

Din specialuddannede baby og børnebehandler

Tlf. 93 10 61 50

 

P.s. Der findes mange dygtige kiropraktorer rundt omkring, og jeg fraråder bestemt ikke, at man bruger en kiropraktor. Denne blog er udelukkende skrevet ud fra mine egne erfaringer.