Mine nakkesmerter forsvandt

I sidste uge havde jeg besøg af Mette i klinikken. Hun kom, fordi hun havde haft stærke smerter i sin nakke i flere måneder. Hun havde været ved lægen, men han sagde, at der ikke var noget galt. Hun havde afprøvet flere forskellige behandlingsformer, men det var som om, det bare aldrig helt var nok.

 

Derfor vidste hun ikke, hvor hun skulle henvende sig for at få hjælp til sine smerter.

 

Men hun arbejdede sammen med én i hjemmeplejen, som havde været oppe ved os for nylig. Og det havde hjulpet. Det var godt nok med smerter i ryggen, kollegaen var blevet hjulpet med, så Mette var lidt i tvivl, om vi også kunne hjælpe hende.

 

Da vi havde den indledende samtale, fortalte jeg hende om, at hun skulle være opmærksom på, hvordan hendes kropsholdning var. Jeg viste hende, hvordan man holder hoved og ryg korrekt, samt hvad hun skulle være opmærksom på i hverdagen, så smerterne netop ikke kom igen.

 

Efter samtalen skulle hun have behandling.

 

Hun havde meget indre uro pga. sine spændinger. Hun var lidt nervøs, fordi hendes arme nogle gange sov. Jeg fortalte hende, at det sagtens kunne være spændingerne fra nakken, der gjorde, at armene sov.

 

 

Efter den første behandling var Mette helt afslappet. Hun kunne mærke, at hun kunne dreje sit hoved til siderne igen, og armene var faktisk blevet helt lette.

 

Jeg spurgte hende, om hun aldrig havde fået gjort noget ved de spændinger, hun havde i armene. Det havde hun ikke, for det var jo nakken, den var gal med.

 

 

Jeg forklarede, at 9 ud af 10 af de mennesker, der kommer i klinikken, har spændinger i armene, når de kommer med udfordringer som smerter i nakken eller hovedpine. For hvis du spænder i nakken, spænder du som oftest også i dine skuldre, og det kan sætte sig til spændinger ned i armene. Derudover bruger vi også hver dag vores arme, og hvis vi ikke får gjort noget ved vores anspændte muskler, kan det føre til stærke smerter.

 

Nu har Mette lige været i klinikken og få den tredje behandling, og hun siger selv:

”Jeg troede aldrig, det skulle blive bedre. Jeg har haft så ondt, at jeg var nervøs for at skulle langtidssygemeldes. Jeg kunne mærke, det gik ud over mit humør – min lunte var kortere overfor familien men også på arbejdet. Nu føler jeg, at jeg har fået mit overskud og gode humør tilbage. Det er jo helt fantastisk, og jeg er så glad for, at du kunne hjælpe mig, for jeg troede faktisk, at der var noget alvorligt galt med mig.”

 

 

Som stress og smertebehandler hos Ro & Velvære møder jeg mange ligesom Mette i løbet af en uge. Fællesnævneren for dem alle er, at de har stærke smerter. Nogle har akutte smerter, og andre har kroniske smerter. Det er forskelligt, hvor i kroppen de har ondt, men fælles for dem alle er de anspændte muskler og den indre uro, der følger med dét, at have ondt hver dag.

 

Er du i tvivl, om vi kan hjælpe dig, kan du læse mere om vores behandlinger.

 

Mvh

Kirsten Basballe

Stress og smertebehandler hos Ro & Velvære