Mathildes overstimulering forsvandt ved hjælp af kranio sakral terapi

I sidste uge fortalte vi Annes historie. Anne har valgt at følge hendes hjerte, for at skabe en tryg hverdag for hendes Mathilde uden unødvendig overstimulering ved hjælp af kranio sakral terapi. Anne har valgt at gøre noget utraditionelt i forhold til det vi ”normalt” gør i vores samfund.

Anne søgte deltidsplads til Mathilde i vuggestuen. Anne fortæller hun blev mødt at mange undrende blikke og kommentarer som ”jamen børn skal jo lige falde til” og ”børn stopper med at græde hen over tid”. Anne følte sig frustreret over disse kommentarer hver gang hun hørte dem. Hun forsøgte at forklare hendes situation, og hvordan det er at være mor til en pige der er særlig sensitiv. Der var ikke mange medfølende kommentarer, fordi der er mange der mener begrebet særlig sensitiv er et modebegreb og noget pjat. Men Anne er nået til konklusionen, at hun ved, hvad der er bedst for Mathilde.

Anne er virkelig blevet bekræftiget i, at hun har truffet det rigtige valg for Mathilde. Mathilde smiler til alle i vuggestuen, hun er ikke angst for at bevæge sig ud fra ”stuen”. Hun er meget undersøgende, og besøger de andre ”stuer” i institutionen. Hun er begyndt at tage kontakt til de andre børn, og virker ikke nær så reserveret mere. Mathilde er blevet mere modig og udadvendt.

Anne oplever også store forandringer derhjemme. Nu kan Mathilde selv lege, og har ikke nær så stort behov for den tætte kontakt til hendes mor. Mathilde hviler i sig selv og vil gerne lege med dukker, modellervoks og lave mad i hendes legekøkken uden at have sin mor lige ved siden af. Bedst af alt Mathildes selvskadende og udadreagerende adfærd er stoppet.

Anne fortæller, der dog stadig er perioder, hvor det er svært at være Mathilde. Perioder, hvor hendes psykiske overskud er minimal. Det er især i de perioder, hvor der er manglende struktur i vuggestuen f.eks. pga. sygemeldinger, kurser møder og andet. Eller hvis strukturen derhjemme ikke er som den plejer. F.eks. hvis hendes far har meget overarbejde, og derfor ikke kan deltage i måltiderne, eller først kommer hjem når hun sover. Disse dage bliver Mathilde igen frustreret kan ikke finde den indre ro, og vil ikke spise og drikke – står og kigger ud af vinduet, for at se om han ikke kommer hjem.

Anne ville gerne undersøge, om der ikke var noget alternativ behandling der kunne hjælpe Mathilde i de perioder, hvor hun bliver frustreret og angst.

Anne ser et opslag på Facebook om kranio sakral terapi til børn, og hvordan behandling med kranio sakral terapi kan hjælpe børn. Anne begynder at undersøge det nærmere. Hun er først lidt skeptisk til at starte med, men begynder at undersøge nærmere. Anne prøver at ringe til Ro og velvære, og får en god snak med Kirsten. Hun fortæller om vigtigheden af at vælge en behandler, der har den rette uddannelse i at behandle børn med kranio sakral terapi. Kirsten foræller, at børn som Mathilde ofte har en indre uro i kroppen, og at kranio sakral terapi kan hjælpe Mathilde af med den indre uro. Kirsten fortæller også, at kranio sakral terapi er en ganske skånsom og blid behandlingsform, så Anne skal ikke være nervøs for, der er smerter forbundet med en behandling.

Anne kigger videre på Ro og velværes hjemmeside, og beslutter sig for, at booke en tid til behandling til Mathilde. Allerede efter den første behandling med kranio sakral terapi kan Anne tydelig mærke en effekt på Mathilde. Mathilde er blevet mere rolig. Hun er ikke så let påvirkelig i de situationer, hvor strukturen og forudsigeligheden ikke er særlig tydelig. Mathilde sover bedre om natten, og vågner ikke flere gange om natten og græder utrøstelig. Den svære eksem er forsvundet, og Mathilde har færre sygedage.

Anne er virkelig glad for den beslutning hun har truffet for Mathilde om at hun kun skal være i daginstitution få timer om dagen, samt behandlinger samt behandling er med kranio sakral terapi. Nu frygter Anne ikke mere de situationer, hvor hun før stod magtesløs med en skrigende og hysterisk grædende pige. Anne kan nu forebygge situationerne ved hjælp af de små teknikker hun har fået fra kranio sakral behandler Kirsten. Anne har valgt, at Mathilde skal gå til opfølgningsbehandling en gang om måneden for at bevare effekten af behandlingen.

Anne har ikke mødt den store forståelse fra omverdenen, men hun ved med sit hjerte, at det var den helt rigtige beslutning for hendes datter. Når Anne ser på den udvikling Mathilde har været igennem til den positive, glad og udforskende pige hun er blevet nu, er hun ikke så letpåvirkelig overfor andres kommentarer.

Med venlig hilsen

Kirsten Basballe og Helle Basballe