Hypermobilitet kan give smerter

Vidste du, at der er en sammenhæng mellem bækkenløsning og hypermobile led?

 

Det var jeg nemlig ikke klar over, da jeg var gravid første gang for 6 år siden.

 

Jeg var faktisk ikke engang klar over, jeg havde hypermobile led. Jeg har altid troet, det var de her små gymnastikpiger eller skøjteprinsesser, der havde hypermobile led. Måske skal jeg lige afsløre, at jeg er ret robust bygget – har altid været det, og derfor har jeg ikke haft dette emne i mine tanker.

 

Nå, men jeg satte mig for at undersøge lidt mere om de her hypermobile led. Det gjorde jeg, fordi der var en fysioterapeut, der sagde til mig, at min Frederikke, som også er en robust pige, også har de her hypermobile led. Akkurat som min mor, moster og stort set resten af familien på min mors side.

 

 

Måske havde jeg så ondt, fordi jeg selv havde hypermobile led?

 

 

Men hvad kan vi så bruge denne viden til, og vigtigst af alt – hvad skal vi gøre ved det?

 

Jeg mener, det er vigtigt, der kommer fokus på dette emne – fordi: rigtig mange kvinder oplever, at de får problemer med bækkenet under eller efter en graviditet. Disse kvinder oplever også, at de ikke bliver taget alvorligt.

 

Jeg fik også problemer – men det, jeg ikke var klar over, var, at jeg rent faktisk havde bækkenløsning. Jeg havde en læge, der mente, det at være gravid ikke var en sygdom, derfor blev der heller ikke tjekket op på noget, når jeg klagede over mit bækken.

 

Jeg havde store problemer med at rejse mig op fra en stol, sofa, seng eller andet. Det var svært for mig at ligge i sengen om natten – men sådan var det jo, når jeg var gravid.

 

Efter fødslen blev det ikke bedre…

 

Efter jeg havde født, havde jeg egentlig en forventning om, at mine udfordringer med mit bækken ville aftage. Det gjorde de også, men disse problemer havde nu sat sig til smerter andre steder i min krop. Steder jeg aldrig havde haft problemer med før.

 

Jeg oplevede bl.a., jeg fik iskiassmerter – til dig, der ikke har prøvet det, kan jeg fortælle, at det gør rigtig ondt. Og når man har iskiassmerter, er det bestemt ikke nemmere at komme op at stå eller ned at sidde.

 

Igen gik jeg i gang med at undersøge, hvad jeg selv kunne gøre for at få det bedre. Her fandt jeg ud af, at det især er vigtigt at få afspændt de områder, der volder smerterne. For mig var det især mit bækken, der skulle afspændes.

 

 

Jeg valgte at bruge kranio sakral terapi til dette.

 

Der kan være så mange andre behandlingsformer, der er bedre for dig. Men den her behandlingsform valgte jeg, fordi jeg havde så ondt, at bare tanken om at nogen skulle røre ved mig var forfærdelig. Kranio sakral terapi er jo den blide behandlingsform, hvor det ikke kræver ret mange teknikker for at løsne op for spændinger.

 

Efterfølgende har jeg lært (på den hårde måde), hvilke tegn jeg skal være særlig opmærksom på, for at jeg ikke havner i de samme smerter igen. Der er så meget, vi selv kan gøre, og når vi har hypermobile led samtidig, er det især vigtigt at være opmærksom på, hvordan vi står og går.

 

Det er så vigtigt, vores krop er lige og ret uden spændinger. Vi mærker ikke overbelastningen på samme måde, som alle andre. Det er det, der ligger i vores hypermobilitet. Vi overstrækker nemt vores led. De bliver ganske enkelt overbelastede og har brug for jævnlige pauser.

 

Derfor skal du huske at tage en pause engang imellem. En pause, hvor du sidder ned og hviler dine led og muskler. Det er især i de perioder, hvor jeg glemmer pauserne, at jeg oplever mine gamle skader efter to graviditeter og fødsler kommer tilbage.

 

 

Nu er jeg ikke bekymret for smerterne mere…

 

For nu ved jeg, hvad jeg skal gøre ved det. Og ja, nogen gange kræver det stadig behandling, for så har jeg ignoreret kroppens signaler.

 

Er det smart?

Nej vel 😉

 

Du skal huske at lytte til kroppens signaler og søg den behandling, du har brug for.

 

Har du brug for hjælp til dine smerter, kan jeg hjælpe dig – se hvordan lige her.

 

Mvh
Helle
Ro & Velvære