Hej, jeg hedder Tobias, og jeg er sensitiv

Men det ved min mor godt, så når jeg begynder at græde om aftenen, ved hun godt, at jeg er overstimuleret.

Jeg kan ikke lide, når der er for mange mennesker i samme rum, for så bliver der alt for meget larm, og jeg vil rigtig gerne følge med i alle samtalerne, og jeg vil også gerne lege med de andre børn, og jeg vil også gerne kigge mig omkring, hvis det er et nyt sted.

Samtidig får jeg det også rigtig varmt, men min mor er heldigvis god til at lade mig rende rundt i t-shirt eller bodystocking, for ellers begynder jeg at blive urolig, for jeg kan ikke lide, at have det for varmt.

 

Da jeg var helt lille, fik jeg tøj i barselsgave – med ULD i. Det var alt for varmt for mig, og jeg blev rigtig ked af det, når jeg fik det på. Men min mor lærte hurtigt, at jeg ikke vil have uld på, og derfor byttede hun ofte de gaver med meget varmt tøj fra mine tanter og onkler, til noget mere behageligt.

Det kunne de andre ikke forstå, de blev nogle gange lidt sure, men det var min mor heldigvis ligeglad med, for hun ved, hvad der er bedst for mig.

 

For jeg kan altså ikke lide, når jeg får det for varmt, eller når tøjet kradser, eller jeg kan mærke sømmene på mit tøj. Så bliver jeg urolig og utilfreds, og det er slet ikke rart.

 

Jeg er en dreng, der godt kan lide at være i gang hele tiden. Jeg gider ikke sidde stille, så derfor er jeg altid ude og udforske min omverden. Men når min mor så tager mig op i sine arme og trykker mig tæt ind til sig, så kan jeg godt blive sur lige i starten – også selvom jeg elsker at være helt tæt op ad min mor.

 

Men pludselig kan jeg mærke, at den indre uro jeg har, forsvinder. Og det føles bare SÅ skønt, og derfor bliver jeg helt rolig. Det er især om aftenen, min mor gør det, for ellers kan jeg slet ikke ligge stille, og jeg er ikke så god til at falde i søvn om aftenen i forvejen.

 

Jeg kan godt lide, når min mor holder mig helt tæt ind til sig og synger lille Peter edderkop mange gange. Så kan jeg mærke, at jeg bliver helt tung i min krop, og jeg slapper helt af. Det, synes jeg, er dejligt.

Dette kan min mor gøre flere gange om dagen, hvis det hele bliver for meget for mig.

 

 

Min mor er rigtig god til at passe på mig, men jeg kan se, at der er mange andre, der ikke forstår, hvorfor min mor beskytter mig sådan. De synes, det er noget pjat. Men de kender mig jo heller ikke så godt, som min mor gør det.

 

Det er jo ikke dem, der hører, at jeg skriger om aftenen, fordi jeg er blevet overstimuleret af en fra familien eller henne i dagplejen, hvor jeg elsker at være sammen med de andre børn og min dagplejemor, men her kan det også godt blive for meget. Der er nogle gange meget larm, og vi er også indenfor i små rum det meste af tiden.

 

Allerhelst vil jeg bare gerne være udenfor på legepladsen hele dagen, for her er der ikke for varmt, og her er højt til loftet og masser af plads. Her skal vi ikke sidde i rundkreds og lege. Her kan jeg få lov til at løbe og bruge min krop.

 

 

Så tak mor, fordi du kigger mig i øjnene og ser, hvem jeg er. Jeg ved, at jeg nok skal klare den ude i den store verden, for du er der jo til at passe på mig.

 

Har du også et barn, der har svært ved at finde ro, kan vi hos Ro & Velvære hjælpe dit barn – du kan se hvordan lige her.