Allerede efter 2 timer havde jeg det meget bedre

I denne tid får jeg stadig opkald på telefonen og i mine Facebookgrupper fra mennesker, der har mange smerter hver dag. De har det ganske forfærdeligt.

Og den nye situation vi står i lige nu, hjælper bestemt ikke på det.

Mange af de mennesker, jeg snakker med, kan mærke, at de nye (og ret store) forandringer/forholdsregler, som de er nødt til at leve med fra nu af og i en (måske) overskuelig periode ud i fremtiden, påvirker dem psykisk.

De kan mærke, at deres humør og overskud er helt i bund, hvilket så går ud over deres smerter, som bare bliver endnu værre.

De ærgrer sig over situationen, og er ret modløse, for som de siger ”nu kan vi jo ikke engang komme til en smertebehandling hos dig i klinikken.”

Og det har de helt ret i, men heldigvis har jeg noget andet, som jeg kan tilbyde dem, indtil der er kommet mere ro på.

Jeg tilbyder at sende en e-bog til dem, hvor der bl.a. står gode råd i ift. til det at leve med smerter hver dag, og det kan jeg høre, at de er rigtig glade for.

En af dem skrev til mig i formiddags:

”Jeg var SÅ frustreret over, at du havde aflyst min tid til behandling i dag, at jeg slet ikke vidste, hvad jeg så skulle gøre. Jeg kender ikke nogle, der har den viden, som du har om det at have ondt, og hvad man kan gøre ved det. Derfor ringer jeg til dig, for selvom alt det her, som vi alle sammen går igennem lige nu pga. den s…. virus, ja så synes jeg nu alligevel, det er ØV!

MEN!

Da vi så havde snakket sammen, og du tilbød at sende mig en hjælp-til-selvhjælp bog om smertehåndtering, så tjekkede jeg min indbakke med det samme, hvor den selvfølgelig lå, som du havde lovet. Jeg læste den igennem et par gange og satte mig derefter med en kop kaffe og papir og blyant. Og så gik jeg ellers i gang med de opgaver, som bogen indeholder, og jeg må sige – allerede her 2 timer efter, at vi har snakket sammen – er mit humør ved at ændre sig. Jeg kan mærke, at jeg har fået en motivation til at gøre noget selv. En motivation, jeg ikke har haft i måneder. Så tusind tak Kirsten).

Jeg blev helt rørt over, at kunne hjælpe et andet menneske. Det synes jeg, er en af mine vigtigste opgaver i det at være stress og smertebehandler.

Har du brug for hjælp til, hvad du skal gøre i din situation, er du altid velkommen til at skrive til mig på kontakt@ro-og-velvaere.dk.

Mvh

Kirsten Basballe

Ro & Velvære

P.s. Læs også bloggen Smerte er ikke bare smerte, hvor jeg fortæller, hvorfor jeg har valgt at hjælpe mennesker med at tackle deres smerter, samt hvad smerter gør ved følelserne. Ja tak, den vil jeg gerne læse.

P.p.s. Jeg vil virkelig gerne hjælpe dig med at tackle dine smerter, og derfor har jeg lavet Nyhedsbrevet om smerter. Det kan du læse meget mere om her.